Nuga glace
PrinteazaNuga glace din: zahar, apa, migdale, oua, frisca, compot de fructe, nuca de cocos.
- 500 g zahăr
- 100 ml apă
- 200 g migdale nesărate
- 3 ouă
- 500 g frişcă
- 1 compot fructe (ananas, mango, papaya)
- 100 g nucă de cocos
Mod de preparare:
Pui la topit într-o cratiţă 250 g de zahăr cu 100 ml apă pentru a forma un caramel, adaugi apoi migdalele prăjite, amesteci câteva secunde şi răstorni amestecul de praline pe o foaie de copt, o laşi la rece timp de 1/2 oră şi apoi rupi amestecul în bucăţi.
Mai formezi un caramel din restul de zahăr, iar când e gata, îl pui în vasul pentru mixer, adaugi 3 gălbenuşuri şi amesteci la viteză medie timp de 5 minute. Torni peste caramel frişca bătută.
Separat, baţi 3 albuşuri cu puţin zahăr. Pui albuşurile peste crema de frişcă, apoi fructele scurse bine, nuca de cocos şi pralinele bucăţele, amestecând dejos în sus. Dai totul la rece timp de 5-6 ore.
Nuga glace
Pofta buna!