Nuga cu nuci
PrinteazaNuga cu nuci
Ingrediente:
- 4 albuşuri
- 300 g zahăr
- fructe confiate (după gust)
- foi de tort
- 250 g glucoză
- 400 g nuci
- 1 pacheţel zahăr vanilat
Mod de preparare:
Nuga cu nuci: Se bat bine albuşurile cu 60 g zahăr. Separat se fierbe cu 1/2 pahar apă restul de zahăr împreună cu glucoza, pînă se obţine un fondant tare.
Toarnă fierbinte peste albuşuri, amestecînd continuu, ţinînd vasul în baie de apă.
Operaţia durează cam 40 min. Se ia vasul de pe foc, se adaugă nucile prăjite, fructe confiate şi zahărul vanilat.
Compoziţia obţinută se pune între două foi de tort şi se lasă să se răcească pînă a doua zi, apoi se taie în bucăţi.
Pofta buna!