Nuga cu nuci

Printeaza

Nuga cu nuci

Ingrediente:

  • 4 albuşuri
  • 300 g zahăr
  • fructe confiate (după gust)
  • foi de tort
  • 250 g glucoză
  • 400 g nuci
  • 1 pacheţel zahăr va­nilat

 

Mod de preparare:

Nuga cu nuci: Se bat bine albuşurile cu 60 g zahăr. Separat se fierbe cu 1/2 pahar apă restul de zahăr împreună cu glucoza, pînă se obţine un fondant tare.

Toarnă fierbinte peste albuşuri, amestecînd continuu, ţinînd vasul în baie de apă.

Operaţia durează cam 40 min. Se ia vasul de pe foc, se adaugă nucile prăjite, fructe confiate şi zahărul vanilat.

Compoziţia obţinută se pune între două foi de tort şi se lasă să se răcească pînă a doua zi, apoi se taie în bucăţi.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.