Nuga
PrinteazaNuga
- 6 ouă
- 2 căni de zahăr
- 3/4 cană făină
- 1 cană nucă tocată mărunt
- 1/2 pachet margarină
- 2 pachete zahăr vanilat
- 2 foi napolitană
- 50 ml apă
Mod de preparare:
Baţi albuşurile cu o cană de zahăr, 3/4 cană făină şi 1 cană de nucă. Tapetezi o tevă şi dai compoziţia la cuptor la foc potrivit şi aşa ai obţinut bezeaua.
Freci gălbenuşurile cu 1 cană zahăr, adaugi 50 ml apă şi freci la bain- marie. Când s-a răcit, adaugi 1/2 pachet margarină şi 2 pachete de zahăr vanilat. Aceasta este crema galbenă.
Cum montezi prăjitura: o foaie napolitană, cremă galbenă, bezea, cremă galbenă, foaie napolitană. Presezi cu o greutate şi o laşi aşa până a doua zi.
Pofta buna!