Nugget cu proteine
PrinteazaNugget cu proteine din: hrisca, nuca de cocos uscata, fistic, curmale, miere, spirulina, praf de roscova.
- două ceşti de hrişcă încolţită
- o ceaşcă de nucă de cocos uscată
- o ceaşcă de fistic
- un sfert de ceaşcă de curmale, curăţate de sâmburi şi mărunţite
- două linguri de miere
- o lingură de spirulină
- o lingură de praf de roşcovă
Mod de preparare:
Puneţi hrişcă la înmuiat în apă timp de şase până la opt ore. Scurgeţi-o şi clătiţi-o până când apa rămâne limpede.
Deshidrataţi hrişcă până devine crocantă, cam şase ore, la 43 grade C.
Intr-o râşniţă de cafea, măcinaţi nuca de cocos uscată până se face făină.
Intr-un mixer, procesaţi toate ingredientele laolaltă până se combină bine, dar rămân grunjoase.
Formaţi din ele pătrăţele.
Deshidrataţi la 63 grade C, timp de două ore. Reduceţi temperatura la 43 grade C şi întoarceţi nuggeţii. Continuaţi deshidratarea timp de douăsprezece ore, sau până se usucă.
Pofta buna!