Nuggets de peste

Printeaza

Nuggets de peste din: faina, praf de copt, cocos, susan, apa, file de peste, sos de soia, ulei, chutney, lamaie, maioneza.

Ingrediente:Nuggets de peste

  • 125 g făină+extra
  • 5 g praf de copt
  • 75 g nucă de cocos
  • 30 g seminţe de susan
  • apă rece
  • 800 g file de peşte
  • 15 ml sos de soia
  • ulei de floarea-soarelui, pentru prăjit
  • 100 ml chutney picant
  • 50 g maioneză
  • felii de lămâie, pentru a servi

 

Mod de preparare:

Intr-un bol amestecă făina, praful de copt, 50 g nucă de cocos şi 15 g seminţe de susan. Treptat, adaugă 175-200 ml apă rece.

Amestecă până obţii un aluat foarte moale. Lasă-l deoparte 5 minute. Prăjeşte nuca de cocos şi seminţele rămase într-o tigaie, până devin aurii.

Lasă-le deoparte.

Taie peştele în fâşii şi stropeşte-le cu sos de soia. Presară făină peste ele, apoi dă-le prin aluatul moale, îndepărtează aluatul în exces şi prăjeşte peştele în baie de ulei, timp de 3-5 minute, până când s-a pătruns iar aluatul devine auriu.

Scoate-l pe o hârtie absorbantă. Repetă operaţiunea până când termini tot peştele. Amestecă maioneza cu chutney.

Presară seminţele prăjite peste nuggets şi serveşte-le cu sosul picant şi felii de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.