din: visine, alcool, zahar, coaja de lamaie, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 500g vișine proaspete sau congelate 250ml alcool alimentar (preferabil de 40% alcool) 200g zahăr Coaja rasă de la o lămâie 1 baton de scorțișoară 3-4 cuișoare (opțional) Mod de preparare: Spală și curăță vișinele de sâmburi. Pune vișinele, […]
Nuggets de pui
PrinteazaNuggets de pui din: piept de pui, ulei, pesmet, faina, oua, usturoi, patrunjel, boia, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 300 ml ulei (pentru prajit)
- 100 g pesmet
- 2-3 linguri de faina
- 3 oua
- 2 catei de usturoi
- patrunjel
- boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Nuggets de pui: Spală pieptul de pui şi curăţă-l de grăsime. Taie-l în cubuleţe. Sărează-le, unge-le cu usturoi şi ţine-le zece minute la frigider. într-un bol, bate ouăle cu sare şi piper.
Pe o farfurie întinsă, pune făina amestecată cu boia dulce, iar pe alta, pesmetul.
Scoate carnea din frigider şi trece bucăţile prin făină, apoi prin oul bătut, iar la final, prin pesmet.
Incinge uleiul într-o tigaie mai adâncă. Adaugă bucăţile de pui şi lasă-le în jur de şase minute, ca să capete o crustă arămie.
Scoate-le pe un şervet absorbant şi serveşte-le pe beţe de frigăruie
Pofta buna!
Uleiul de Măsline – Aroma, Nutriție și Utilizările Sale în Bucătărie și Sănătate
Uleiul de măsline este unul dintre cele mai vechi și mai valoroase uleiuri vegetale din lume, cu o istorie bogată care se întinde pe mii de ani. Originea: Măslinele și producția de ulei de măsline au origini în Orientul Mijlociu, în special […]