Nuggets
PrinteazaO reteta delicioasa de nuggets din:tofu, pesmet, usturoi, piper negru, apa, sare.
- 400 grame tofu, foarte ferm
- 1/2 cană pesmet
- 1/2 linguriţă usturoi, praf
- 1/4 linguriţă piper negru
- 1/2 cană apa
- sare după gust
Mod de preparare:
Se scurge bine apa din tofu şi se pune tofu în congelator într-o pungă de plastic bine închisă. Se congelează pentru cel puţin 24 de ore. A doua zi se dezgheaţă, punându-l într-un castron, în cuptorul cu microunde (după ce l-aţi scos din pungă).
Se acoperă castronul şi se pune cuptorul la 700 W, verificând la fiecare 2-3 minute, ca să nu se coacă. După ce s-a dezgheţat bine, se apasă uşor, ca să se elimine tot excesul de apă, apoi se taie tofu în cubuleţe de circa 2 1/2 cm. Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.
Intr-un castron puţin adânc se pune pesmetul împreună cu condimentele şi se amestecă bine. Ia alt castron se pune apă. Se introduce fiecare bucăţică de tofu în apă, se scutură uşor excesul de apă, apoi se dă prin pesmetul condimentat.
Se pun cuburile de tofu învelite în pesmet într-o tigaie unsă cu ulei şi se coc, 25-30 de minute, până când devin maroniu deschise şi crocante. Se servesc cu muştar iute sau cu un sos.
Nuggets
Pofta buna!