O reteta gustoasa de mere in aluat
PrinteazaMere in aluat din: faina, sare, unt, lapte, ou, mere, gem, zahar, alune.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 1 praf de sare
- 5 linguri unt
- 1 ou
- lapte, cât cuprinde
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură:
- 4 mere
- 4 linguri gem
- 4 linguri zahăr
- alune, opţional
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Baţi oul cu zahărul pudră, cu cel vanilat şi cu untul topit.
Incorporezi făina amestecată cu sarea şi începi să frămânţi, turnând treptat lapte cald, până obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de degete.
Il laşi să se odihnească 30 de minute.
Descojeşti merele, îndepărtezi cutia cu seminţe şi aşezi în loc câte o lingură de zahăr şi una de gem. întinzi o foaie din aluat, o împărţi în patru bucăţi egale şi aşezi în fiecare câte un măr.
Le înveleşti în aluat şi le aşezi într-o tavă tapetată.
Presari, dacă vrei, alune peste ele. Ţii la cuptor, la foc mic, până când se rumenesc, le scoţi, le laşi la răcorit şi le pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!