Oaie la Gratar cu Ierburi Aromatice

Printeaza

Oaie la Gratar cu Ierburi Aromatice: un fel de mancare rafinat si savuros. Aceasta reteta imbina fragezimea carnii de oaie cu aromele intense ale ierburilor proaspete, oferind un gust deosebit si o experienta culinara de neuitat.

Carnea de oaie este o sursa excelenta de proteine de inalta calitate, esentiale pentru dezvoltarea si repararea muschilor. De asemenea, este bogata in fier, care este crucial pentru transportul oxigenului in sange si prevenirea anemiei.

Ingrediente

  • 1,5 kg de carne de oaie (cotlet, coasta, pulpa) – Carnea de oaie este bogata in proteine de inalta calitate si fier, esentiale pentru sanatatea muschilor si a sangelui.
  • 4 linguri de ulei de masline extra-virgin – Uleiul de masline adauga o savoare bogata si contine grasimi sanatoase pentru inima.
  • 2 linguri de rozmarin proaspat tocat – Rozmarinul ofera o aroma intensa si are proprietati antioxidante si antiinflamatorii.
  • 2 linguri de cimbru proaspat tocat – Cimbrul adauga o nota de prospetime si este bogat in vitamine si minerale.
  • 2 linguri de menta proaspata tocata – Menta adauga o nota racoritoare si are proprietati digestive.
  • 4 catei de usturoi zdrobiti – Usturoiul adauga o aroma intensa si are proprietati antibacteriene si antioxidante.
  • Zeama de la 1 lamaie – Lamaia ofera un gust proaspat si acidulat si este bogata in vitamina C.
  • Sare si piper dupa gust – Sarea si piperul completeaza aromele si adauga un plus de savoare.

 

Modul de Preparare

Spala si usuca carnea de oaie. Carnea de oaie este bogata in proteine de inalta calitate si fier, esentiale pentru sanatatea muschilor si a sangelui.

Intr-un bol mare, combina uleiul de masline, rozmarinul, cimbrul, menta, usturoiul zdrobit, zeama de lamaie, sare si piper. Amesteca bine. Marinarea ajuta la intensificarea gustului si fragezirea carnii.

Pune carnea de oaie in bol si asigurati-va ca fiecare bucata este bine acoperita de marinada. Acopera bolul si lasa carnea la marinat in frigider timp de cel putin 2 ore, sau peste noapte pentru un gust mai intens.

Preincalzeste gratarul la o temperatura medie. Incalzirea gratarului asigura o gatire uniforma a carnii.

Scoate carnea din marinada si pune-o pe gratar. Gateste-o timp de 6-8 minute pe fiecare parte, sau pana cand ajunge la gradul dorit de gatire. Carnea de oaie gatita corect este suculenta si plina de arome.

Dupa ce carnea este gata, scoate-o de pe gratar si lasa-o sa se odihneasca timp de 5 minute. Odihnirea carnii permite sucurilor sa se redistribuie, asigurand o textura frageda si suculenta.

Pune carnea de oaie pe un platou si decoreaza cu cateva frunze de menta proaspata. Menta adauga un plus de prospetime si aroma.

Reteta Oaie la Gratar cu Ierburi Aromatice

  • Timp de pregatire: 20 minute
  • Timp de marinare: 2 ore (sau peste noapte)
  • Timp de gatire: 15 minute
  • Timp total: 2 ore si 35 minute

Valori Nutritionale (per portie de 200 g)

  • Calorii: 350 kcal
  • Proteine: 30 g
  • Carbohidrati: 2 g
  • Grasimi: 25 g
  • Fibre: 1 g
  • Vitamina A: 5% din DZR (Doza Zilnica Recomandata)
  • Vitamina C: 20% din DZR
  • Calciu: 6% din DZR
  • Fier: 25% din DZR

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.