Gratin de conopida cu carnati din: conopida, crema de branza, carne de carnati, branza afumata, sare, piper. Este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține cantități semnificative de fibre alimentare, care susțin digestia sănătoasă. Conopida conține antioxidanți precum sulforafanul, indolii și gluconafinele, care ajută la […]
Oaie la oala
PrinteazaOaie la oala din: carne de oaie, ulei, morcov, rosii, usturoi, telina, sare, piper, oregano, boia, rozmarin, vin, apa.
Ingrediente:
- 1,5 carne taiata in bucatele
- un sfert de pahar cu ulei de masline
- un morcov mic
- doua rosii
- 3 catei usturoi (2 intregi si unu zdrobit)
- o telina mica
- sare
- piper
- oregano
- boia
- rozmarin
- o jumatate de litru de vin alb sec
- doua cani de apa
Mod de preparare:
Oaie la oala: Rumeneste usturoiul intreg in uleiul de masline. Adauga apoi usturoiul zdrobit, morcovul si telina taiate cubulete sau date prin razatoarea mare.
Toarna apa si vinul, condimenteaza cu sare, piper si boia. Adu zeama la fierbere, apoi pune bucatile de carnea de oaie, care trebuie fiarta 90 minute.
Taie rosiile feli si pune-le in oala. Presara oregano si mai lasa totul la fiert, la foc mic, o ora si jumatate.
Pofta buna!
Ardei Iuți Murați în Oțet din: ardei iuti, otet alb, apa, sare, zahar, usturoi, boabe de piper negru, frunza de dafin. Această rețetă simplă de ardei iuți murați în oțet este perfectă pentru a adăuga o notă picantă oricărei mese. Ingrediente: 500 g de ardei iuți proaspeți sau conservați (puneți accent pe alegerea ardeilor în […]