Peste (obletel) in pesmet din: obletel, ulei, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg obleţel proaspăt 300 ml ulei sare 200 g pesmet Mod de preparare: Se curăţă obleţelul de intestine, se spală în mai multe ape reci şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă. Se îndulceşte obleţelul cu un praf de sare, apoi se […]
Oblete crocant
PrinteazaOblete crocant din: oblete, ulei, sare, pesmet, scobitori.
Lungimea medie a obletelor adulte este de obicei între 25 și 40 de centimetri, dar pot atinge chiar și 50 de centimetri în unele cazuri. Obletele au o culoare specifică, fiind de obicei în nuanțe de verde-oliv sau maroniu pe spate, cu o parte inferioară de culoare mai deschisă. Solzii lor au o strălucire metalică.
Unul dintre trăsăturile distinctive ale obletelor sunt solzii lor mari.
Ingrediente:
- 1 kg oblete proaspăt
- 300 ml ulei
- sare
- 200 g pesmet
- câteva scobitori
Mod de preparare:
Se curăță oblețelul de intestine, se spală în mai multe ape reci şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă.
Se îndulceşte oblețelul cu un praf de sare, apoi se înşiră câte 4-5 bucăţi pe câte o scobitoare de bambus, care se înfige prin ochii peştişorilor.
Se tăvăleşte fiecare grămadă prin pesmet, apoi se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins.
Se scot pe şerveţele absorbante; se servesc simpli sau cu mujdei de usturoi. Oblețelul se poate prăji tăvălit prin mălai grişat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Peste (obletel) in pesmet
Caras cu pesmet
Caras cu pesmet din: obletel, ulei, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg caras 300 ml ulei sare 200 g pesmet Mod de preparare: Se curăţă pestele de intestine şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă. Se da prin pesmet, apoi se prăjeste pe ambele părţi în ulei încins. Se scoate pe şerveţele absorbante; […]
Obleţel marinat
Obleţel marinat din: obletel, apa, sare grunjoasa, otet, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar si ulei. Ingrediente: 1,5 kg obletel de Dunare proaspat 1 l apa 1 lingura mare de sare grunjoasa 0,5 l otet 6 foi de dafin 1 lingura de boabe de piper 1 lingura boabe de mustar 100 ml […]
Pofta buna!