Oblete crocant

Printeaza

Oblete crocant din: oblete, ulei, sare, pesmet, scobitori.

Lungimea medie a obletelor adulte este de obicei între 25 și 40 de centimetri, dar pot atinge chiar și 50 de centimetri în unele cazuri. Obletele au o culoare specifică, fiind de obicei în nuanțe de verde-oliv sau maroniu pe spate, cu o parte inferioară de culoare mai deschisă. Solzii lor au o strălucire metalică.

Unul dintre trăsăturile distinctive ale obletelor sunt solzii lor mari.

Ingrediente:

  • 1 kg oblete proaspăt
  • 300 ml ulei
  • sare
  • 200 g pesmet
  • câteva scobitori

 

Mod de preparare:

Se curăță oblețelul de intestine, se spală în mai multe ape reci şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă.

Se îndulceşte oblețelul cu un praf de sare, apoi se înşiră câte 4-5 bucăţi pe câte o scobitoare de bambus, care se înfige prin ochii peştişorilor.

Se tăvăleşte fiecare grămadă prin pesmet, apoi se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins.

Se scot pe şerveţele absorbante; se servesc simpli sau cu mujdei de usturoi. Oblețelul se poate prăji tăvălit prin mălai grişat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Peste (obletel) in pesmet

Peste (obletel) in pesmet

Peste (obletel) in pesmet din: obletel, ulei, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg obleţel proaspăt 300 ml ulei sare 200 g pesmet   Mod de preparare: Se curăţă obleţelul de intestine, se spală în mai multe ape reci şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă. Se îndulceşte obleţelul cu un praf de sare, apoi se […]

Peste prajit cu sos de usturoi si mamaliguta

Caras cu pesmet

Caras cu pesmet din: obletel, ulei, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg caras 300 ml ulei sare 200 g pesmet     Mod de preparare: Se curăţă pestele de intestine şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă. Se da prin pesmet, apoi se prăjeste pe ambele părţi în ulei încins. Se scoate pe şerveţele absorbante; […]

 

 

Obleţel marinat

Obleţel marinat din: obletel, apa, sare grunjoasa, otet, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar si ulei. Ingrediente: 1,5 kg obletel de Dunare proaspat 1 l apa 1 lingura mare de sare grunjoasa 0,5 l otet 6 foi de dafin 1 lingura de boabe de piper 1 lingura boabe de mustar 100 ml […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.