Obleţel marinat

Printeaza

Obleţel marinat din: obletel, apa, sare grunjoasa, otet, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar si ulei.

Ingrediente:

  • 1,5 kg obletel de Dunare proaspat
  • 1 l apa
  • 1 lingura mare de sare grunjoasa
  • 0,5 l otet
  • 6 foi de dafin
  • 1 lingura de boabe de piper
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Il cureţi de solzi, îi scoţi intestinele, apoi îndepărtezi capul şi înotştoarea de la codiţe.

Speli peştii în mai multe ape reci, îi scurgi •bine şi îi pui într-un castronel.

Prepari saramura, amestecând apa rece cu sarea grunjoasă, amestecând până ce se topeşte sarea, apoi torni saramura peste obleţel în castronel.

Laşi deoparte timp de 12 ore, într-un loc răcoros.

Dupa ce au trecut 12 ore, scoţi peştele din saramu­ră, îl laşi într-o strecurătoare să se scurgă bine, apoi îi pui din nou în castronel. îl acoperi cu oţet rece şi-l laşi din nou 12 ore la macerat.

După 12 ore scoţi peştele şi îl pui din nou în strecurătoare la scurs.

Pregăteşi 3 borcanele cu filet de 400 ml, să fie cu­rate şi uscate, apoi aşezi peştişor lângă peştişor,

presari între ei boabe de piper negru, muştar boabe şi câte 2 foi de dafin la borcan.

Umpli bine fiecare borcan, apoi torni ulei cât să-i acopere, strângi ca­pacul bine şi mai fierbi borcanele la bain-marin timp de 5 minute de la primul clocot.

Acoperi borcanele cu un prosop, le laşi să se răcească treptat, apoi le depozitezi în cămări răcoroase.

Peştele poate fi consumat direct din borcan, tăiat mărunt; îi adaugi ceapă tăiată solzişori, câteva măsline negre şi un pic de oţet sau suc de lămâie, dacă vrei.

 

Obleţel marinat

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.