Obraji de cod
PrinteazaIn unele părţi ale globului codul este considerat “regele peştilor” şi nu doar un peşte oarecare, bun de prăjit.
In aceste regiuni, obrajii de cod reprezintă o delicatesă cu totul specială. Pe coasta canadiană a Atlanticului şi în unele părţi din nord-vestul Europei, această parte a peştelui se găteşte ca o mâncare aparte, ea având aceeaşi aromă ca şi restul peştelui, cu deosebirea că nu se desface în fâşii.
“Obrajii” de cod se prăjesc rapid în ulei sau în unt. Când sunt gata, seamănă la gust cu carnea albă de crab şi pot fi serviţi cu un sos destul de gras.
In bucătăria chineză, obrajii de cod se fierb la abur, după care sunt stropiţi cu ulei şi presăraţi cu ceapă verde şi ghimbir.
Una dintre consecinţele indirecte şi nedorite ale pescuitului excesiv este faptul că această mâncare a devenit o raritate.