Ochiuri cu cartofi de vara

Printeaza

Ochiuri cu cartofi de vara din: ulei, cartofi, boia, sos picant, lamaie, maioneza, iaurt, varza, morcov, ridichi, ceapa verde, oua.

Ingrediente:Ochiuri cu cartofi de vara

  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 900 g cartofi dulci curăţaţi şi tăiaţi chipsuri
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • 2 linguriţe sos picant
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 1/2 linguri maioneză
  • 1 1/2 linguri iaur natur
  • 1/8 varză roşie, tocată
  • 1/8 varză albă, tocată
  • 1 morcov, răzuit
  • 100 g ridichi, tăiate felii subţiri
  • 3 fire ceapă verde, tăiată felii
  • 4-8 ouă

 

Mod de preparare:

Incinge jumătate din ulei în tava de copt 2 minute, adaugă chipsurile, presară boiaua, amestecă pentru a se unge uniform şi dă la cuptor 30-40 minute.

Intr-un bol larg combină zeama de lămâie, maioneza, iaurtul omogen. Amestecă varza, morcovul şi ceapa verde cu sosul pentru a obţine salata.

Prăjeşte ouăle ochiuri în uleiul rămas, fără să laşi gălbenuşul să se întărească. Serveşte cu salata de varză şi cu chipsurile rumenite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.