Ochiuri cu cartofi de vara
PrinteazaOchiuri cu cartofi de vara din: ulei, cartofi, boia, sos picant, lamaie, maioneza, iaurt, varza, morcov, ridichi, ceapa verde, oua.
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 900 g cartofi dulci curăţaţi şi tăiaţi chipsuri
- 1/2 linguriţă boia dulce
- 2 linguriţe sos picant
- zeama de la 1 lămâie
- 1 1/2 linguri maioneză
- 1 1/2 linguri iaur natur
- 1/8 varză roşie, tocată
- 1/8 varză albă, tocată
- 1 morcov, răzuit
- 100 g ridichi, tăiate felii subţiri
- 3 fire ceapă verde, tăiată felii
- 4-8 ouă
Mod de preparare:
Incinge jumătate din ulei în tava de copt 2 minute, adaugă chipsurile, presară boiaua, amestecă pentru a se unge uniform şi dă la cuptor 30-40 minute.
Intr-un bol larg combină zeama de lămâie, maioneza, iaurtul omogen. Amestecă varza, morcovul şi ceapa verde cu sosul pentru a obţine salata.
Prăjeşte ouăle ochiuri în uleiul rămas, fără să laşi gălbenuşul să se întărească. Serveşte cu salata de varză şi cu chipsurile rumenite.
Pofta buna!