Ochiuri cu legume cu garnitură de mazăre şi roşii sotate
PrinteazaOchiuri cu legume cu garnitură de mazăre şi roşii sotate
- 12 ouă
- 800 g mazăre fină
- 1 lingură făină
- 1/3 l lapte
- sare
- 100 g unt
- 2 linguri smîntînă
- 500 g roşii
- 1 ceapă
- zahăr
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Mazărea se fierbe în apă clocotită 15 – 20 minute, se strecoară şi se sotează în 60 g unt, făină, puţină apă sau supă, sare, un praf zahăr şi mărarul tocat.
Se pune într-un platou adive. Separat se prepară ochiurile cu unt, se aşază pe mazăre şi se napează cu un sos alb (făcut din unt, făină, lapte, smîntînă şi sare).
La urmă se sotează roşiile (curăţate şi tăiate) cu unt, sare, zahăr şi se pune cu linguriţa pe fiecare ou, anturate de cîteva boabe de mazăre.
Pofta buna!