Ochiuri cu şuncă

Printeaza

Ochiuri cu şuncă

Ingrediente:Ochiuri cu şuncă

  • 10 ouă
  • 5 felii de şuncă
  • 100 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiem şunca în felii mici (socotind cîte o felie de persoană) şi o prăjim în unt fierbinte, într-un vas cu pereţi subţiri. După ce s-au prăjit pe o parte, întoar­cem feliile şi peste ele spargem ouăle întregi, unul cîte unul.

Presărăm sare şi piper şi dăm la cuptor, la foc potrivit. Le ţinem pînă cînd se întăreşte albuşul, gălbenuşul rămînind moale (8—12 minu­te). Servim ochiurile în vasul în care au fost preparate.

In loc de şuncă, ochiurile se pot pre­para cu cîrnaţi şi cu feliuţe de pîine nea­gră, care se prăjesc mai înainte în unt.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Un aperitiv satios si bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.