Ochiuri cu şuncă
PrinteazaOchiuri cu şuncă
- 10 ouă
- 5 felii de şuncă
- 100 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiem şunca în felii mici (socotind cîte o felie de persoană) şi o prăjim în unt fierbinte, într-un vas cu pereţi subţiri. După ce s-au prăjit pe o parte, întoarcem feliile şi peste ele spargem ouăle întregi, unul cîte unul.
Presărăm sare şi piper şi dăm la cuptor, la foc potrivit. Le ţinem pînă cînd se întăreşte albuşul, gălbenuşul rămînind moale (8—12 minute). Servim ochiurile în vasul în care au fost preparate.
In loc de şuncă, ochiurile se pot prepara cu cîrnaţi şi cu feliuţe de pîine neagră, care se prăjesc mai înainte în unt.
Poftă bună!
Un aperitiv satios si bun.