Ochiuri domnesti cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de ochiuri domnesti cu ciuperci din: vanata, ceapa, ciuperci, cartofi, oua, ulei de masline, sare si piper.
- 1 vanata
- 1 ceapa
- 150 g ciuperci champignon
- 500 g cartofi noi fierti de-o zi
- 4 oua
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spala vanata, se curata si se taie cuburi; se sareaza si se lasa sa stea 10 minute, ca sa se lasa zeama. Se taie cartofii (eventual se decojesc). Se curata ceapa si se taie fasii. Se curata ciupercile si se taie bucati.
Se spala rosiile si se curata. Ardeiul gras se curata de cotoare si seminte, pulpa se taie bucati, la fel ca rosiile. Se sterg bucatelele de vinete cu prosoape de hartie.
Se incinge uleiul intr-o forma termorezistena si se prajesc feliile de cartofi 5-6 minute, amestecand, pana se rumenesc. Se adauga ceapa si legumele si se mai prajesc circa 4 minute. Se sareaza si se pipereaza.
Se incinge grilul cuptorului; se repartizeaza rosiile peste cartofi. Se sparge cae un ou si se aseaza printre legume; se sareaza, se pipereaza si se frige pe gratar circa 5 minute. Se scoate si se serveste imediat, cu salata verde.
Ochiuri domnesti cu ciuperci
Pofta buna!