Ouă poșate pe avocado toast – un mic dejun sănătos și delicios, perfect pentru a începe ziua cu energie și nutrienți esențiali. Această combinație de proteine și grăsimi sănătoase este ideală pentru cei care doresc să adopte un stil de viață echilibrat, oferind atât sațietate cât și plăcere gustativă. Prepararea acestui fel de mâncare necesită […]
Ochiuri fierte
PrinteazaOchiuri fierte: Conform tradiţiei franţuzeşti, boneta bucătarului şef, sau toque blanche, are 100 de falduri, care simbolizează capacitatea sa de a prepara ouăle în o sută de feluri.
Ochiurile fierte merită cu siguranţă un fald de onoare. Este o reţetă foarte simplă şi cu toate acestea foarte greu de realizat perfect.
Nu aveţi nevoie decât de o cratiţă cu apă, încălzită până la punctul de fierbere şi de un ou proaspăt, preferabil scos de ceva vreme din frigider.
Cu cât oul este mai vechi, cu atât mai multe trucuri şi tehnici sunt necesare, pentru a obţine rezultatul dorit.
Julia Child recomandă să scufundaţi oul în apă clocotită, 10-15 secunde, pentru coagularea albuşului; o altă recomandare este sâ spargeţi oul într-o ceaşcă, nu direct în apă. Un ochi fiert perfect are o formă compactă, iar gălbenuşul este bine acoperit de albuş din toate părţile.
După 2-4 minute de la spargerea oului în apă, veţi şti dacă meritaţi un fald la bonetă.
Dacă adăugaţi puţin oţet în apă, oul se coagulează mai repede şi îşi păstrează forma. Ouăle pot fi scoase cu uşurinţă din apă cu o lingură de spumă. Ouăle se fierb, până când sunt suficient de tari şi pot fi scoase din cratiţă fără a zdrobi gălbenuşul.
Se servesc pe felii fierbinţi de pâine proaspăt prăjită, unsă cu unt, aşezate pe o farfurie fierbinte.
Ouă Fierte Tari cu Salată de Avocado
Ouă Fierte Tari cu Salată de Avocado: O Rețetă Detaliată și Nutritivă – o combinație perfectă pentru un mic dejun sănătos sau un prânz ușor. Această rețetă este simplă, dar foarte nutritivă, oferind un echilibru excelent de proteine, grăsimi sănătoase și fibre. Ingrediente: Pentru 2 porții: 4 ouă mari 2 avocado bine copți 1 roșie […]