Ochiuri in casolete la capac cu garnitură de raci cu sos de unt de raci şi smantană
PrinteazaOchiuri in casolete la capac cu garnitură de raci cu sos de unt de raci şi smantană
- 12 casolete
- 12 ouă
- 36 cozi de raci sau 1 cutie crabi
- 60 g unt
- 3/4 lingură făina
- puţină supă
- 2 linguri smîntînă
- sare
- boia iute
- 30 g unt
- puţin coniac
Mod de preparare:
Casoletele se ung cu unt, se sparge în fiecare cîte un ou şi se dau la cuptor într-o tavă cu apă, circa 5 minute ca ouăle să rămînă moi.
Se face un sos suprem din unt de raci , făină, supă, smîntînă, sare şi boia iute.
Cînd ouăle sînt gata se scot de la cuptor şi peste ele se pun racii tăiaţi amestecaţi în sos.
Se servesc calde cu felii de raci deasupra.
Pofta buna!