Ochiuri in rosii (catoianachi)
PrinteazaOchiuri in rosii
- 10 ouă
- 5 roşii
- 2 ouă răscoapte
- 1 castravete mic murat în oţet
- 1 cartof fiert
- 1 lingură muştar
- ulei
- otet
- pătrunjel
- sare
- piper
- puţin aspic
Mod de preparare:
Tăiem în două 5 roşii egale, rotunde, frumoase, maii, ca să încapă ochiurile în ele. Scoatem seminţele şi miezul. Punem roşiile într-o farfurie, le sărăm puţin şi le dăm la rece.
Pregătim 10 ochiuri fierte în apă clocotitâ.. Le aşezăm cu grijă pe o sită. Facem o umplutură dintr-un castravete mic, murat în oţet, 1—2 ouă răscoapte, un cartof mic fiert, puţin pătrunjel, piper, sare, muştar şi puţin miez de roşii. Tocăm totul bine, nu însă prea mărunt. Adăugăm puţin ulei şi oţet.
Scurgem zeama din jumătăţile de roşii, apoi, cu o lingură, punem cîte puţină umplutură în roşii. Cu o formă de tăiat aluat, tăiem rotund ochiurile, înlăturînd marginile neregulate de albuş închegat, le aşezăm în roşii, peste umplutură.
Garnisim în jurul ochiurilor cu aspic tăiat mărunt. Peste fiecare ochi punem două frunzuliţe de tarhon, iar la mijlocul ochiurilor, o bucăţică de pulpă de roşie. Apoi ungem ouăle cu o pană, cu puţin aspic topit, rece.
Punem roşiile pe o farfurie, le aranjăm cu o lopăţică şi le dăm la rece pînă la masă. Putem să le servim cu sos tartar.
Poftă bună!