Ochiuri romanesti cu cascaval si rosii
PrinteazaOchiuri romanesti cu cascaval si rosii din: ouă, unt, cascaval, rosii, sare, piper, apa, otet.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 50 g unt
- 50 g caşcaval ras
- 600 g roşii
- sare
- piper
- apă
- oţet
Mod de preparare:
Torni într-o cratiţă 500 ml de apă, 1-2 linguri de oţet şi un praf de sare. O ţii să clocotească, apoi dai focul mic şi laşi să fiarbă.
Spargi ouăle separat şi le dai drumul, unul câte unul, în apă. Atenţie, nu trebuie să clocotească. Ai grijă să nu se lipească unul de altul.
Le scoţi, după ce li s-a închegat albuşul, cu o spumieră şi le laşi să se scurgă bine. Le păstrezi pe o farfurie caldă.
Crestezi roşiile şi le opăreşti câteva secunde, apoi le descojeşti, le scoţi seminţele şi le tai cubuleţe.
Topeşti untul şi căleşti roşiile, dai cu sare şi piper după gust. Le ţii două-trei minute, le aşezi pe un platou, pui ochiurile, presari caşcavalul şi serveşti.
Pofta buna!