Ochiuri romanesti cu cascaval si rosii

Printeaza

Ochiuri romanesti cu cascaval si rosii din: ouă, unt, cascaval, rosii, sare, piper, apa, otet.

 

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 50 g unt
  • 50 g caşcaval ras
  • 600 g roşii
  • sare
  • piper
  • apă
  • oţet

Mod de preparare:

Torni într-o cratiţă 500 ml de apă, 1-2 linguri de oţet şi un praf de sare. O ţii să clocotească, apoi dai focul mic şi laşi să fiarbă.

Spargi ouăle separat şi le dai drumul, unul câte unul, în apă. Atenţie, nu trebuie să clocotească. Ai grijă să nu se lipească unul de altul.

Le scoţi, după ce li s-a închegat albuşul, cu o spumieră şi le laşi să se scurgă bine. Le păstrezi pe o farfurie caldă.

Crestezi roşiile şi le opăreşti câteva secun­de, apoi le descojeşti, le scoţi seminţele şi le tai cubuleţe.

Topeşti untul şi căleşti roşiile, dai cu sare şi piper după gust. Le ţii două-trei minute, le aşezi pe un platou, pui ochiurile, presari caşca­valul şi serveşti.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.