Oua ochiuri cu sparanghel din: sparanghel, unt, oua, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 500 g sparanghel 5 linguri unt 4 oua 4 linguri parmezan ras sare si piper Mod de preparare: Curatati si taiati capetele de la sparanghel. Spalati bine in apa rece. Fierbeti cateva minute in apa cu sare. Topiti putin unt intr-o […]
Ochiuri romanesti cu spanac
PrinteazaOchiuri romanesti cu spanac din: spanac, ouă, ulei, lămâie.
Ingrediente:
- 3 kg spanac
- 20 ouă
- 100 ml ulei
- 200 g lămâie
Mod de preparare:
Se taie rădăcinile şi se aleg bine foile de spanac, spălându-le pe fiecare, cu atenţie, ca să nu rămână murdare cu noroi.
Se pun apoi la fiert în apă clocotită şi cu vasul acoperit.
Când au fiert, .se scurge apa şi se mărunţesc. Se adaugă zeamă de lămâie şf ulei cald.
Apoi, peste spanacul astfel pregătit, se pun câte două ochiuri.
Anghinare cu oua ochiuri din: anghinare, oua, otet, patrunjel, tarhon, unt, sare, piper. Ingrediente: 5 bucăţi anghinare 6 ouă oţet de vin pătrunjel tarhon unt sare piper Mod de preparare: Anghinarea se fierbe în apă clocotită cu sare şi se foloseşte numai carnea frunzelor. Se rumeneşte în unt şi se aşează pe o farfurie […]
Oua ochiuri in parjoale din: carne, paine, usturoi, ou, maghiran, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată 2 felii pâine înmuiată în lapte gălbenuş crud 5-6 căţei de usturoi sare pătrunjel 1 vârf cuţit de maghiran pesmet 50 ml ulei 50 g unt sau margarină 6 ouă piper Mod de preparare: Pune într-un […]
Mamaliga cu branza, unt si oua ochiuri la cuptor
Mamaliga cu branza, unt si oua ochiuri la cuptor din: apa, malai, sare, unt, telemea, oua, smantana. Ingrediente: 1,5 l apă 400 g mălai sare 3 linguri cu unt 300 g brânză telemea dată pe râzătoare sau brânză frământată de oi 2 ouă 3 linguri cu smântână Mod de preparare: Faceţi o mămăligă obişnuită […]
Pofta buna!