Ochiuri romaneşti

Printeaza

 Ochiuri romaneşti

Ingrediente:Ochiuri romaneşti

  • 10 ouă
  • 100 g unt
  • sare
  • puţin oţet

 

Mod de preparare:

Fierbem într-o cratiţă apă cu sare şi cu puţin oţet. Spargem ouă proaspete şi le dăm drumul uşor în apa clocotită. Lăsăm ochiurile pînă li se întăreşte al­buşul (gălbenuşul să nu fie tare), apoi le şcoatem încet cu lingura de spumuit şi le punem pe o sită sau pe,o farfurie.

Curăţăm cu un cuţit maiqinile zdrobite din jurul albuşului. Turnăm peste ochiuri unt fierbinte. Servim cu mămăliguţă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.