Ochiuri cu sos verde

Printeaza

Ochiuri cu sos verde din: oua, ulei, boia, verdeata, spanac, maioneza, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • 1/2 linguriţă boia dulce pentru decor
  • câteva frunzuliţe de verdeaţă

Pentru sos:

  • 150 g spanac proaspăt
  • sare
  • piper
  • 400 g maioneză

 

Mod de preparare:

Pentru sos, cureţi spanacul, îl speli în mai multe ape şi opăreşti frunzele

. Il scurgi într-o strecurătoare, iar după 10 minute, îl storci bine, prin presare şi îl mixezi în blender. Amesteci maioneza cu spanacul, sare ş piper după gust.

Intr-o crăticioară, pui la fiert 2 pahare de apă cu oţetul şi puţină sare.

Când apa clocoteşte, reduci intensitatea focului şi pui la fiert conţinutul a două ouă. Le laşi să fiarbă circa 2 1/2 minute, în funcţie de cât de coagulat vrei să fie gălbenuşul.

Le scoţi cu o paletă pentru spumă, iar după ce s-au scurs, le pui în farfurii, le presari cu boia, le decorezi cu verdeaţă şi le serveşti împreună cu sosul de spanac.

Procedezi la fel cu ouăle rămase.

 

Ochiuri cu sos verde

Ochiuri_cu_sos_verde

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.