Ochiuri cu sos verde
PrinteazaOchiuri cu sos verde din: oua, ulei, boia, verdeata, spanac, maioneza, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 oua
- 2-3 linguri ulei
- sare
- 1/2 linguriţă boia dulce pentru decor
- câteva frunzuliţe de verdeaţă
Pentru sos:
- 150 g spanac proaspăt
- sare
- piper
- 400 g maioneză
Mod de preparare:
Pentru sos, cureţi spanacul, îl speli în mai multe ape şi opăreşti frunzele
. Il scurgi într-o strecurătoare, iar după 10 minute, îl storci bine, prin presare şi îl mixezi în blender. Amesteci maioneza cu spanacul, sare ş piper după gust.
Intr-o crăticioară, pui la fiert 2 pahare de apă cu oţetul şi puţină sare.
Când apa clocoteşte, reduci intensitatea focului şi pui la fiert conţinutul a două ouă. Le laşi să fiarbă circa 2 1/2 minute, în funcţie de cât de coagulat vrei să fie gălbenuşul.
Le scoţi cu o paletă pentru spumă, iar după ce s-au scurs, le pui în farfurii, le presari cu boia, le decorezi cu verdeaţă şi le serveşti împreună cu sosul de spanac.
Procedezi la fel cu ouăle rămase.
Ochiuri cu sos verde
Pofta buna!