Ochiuri cu verdeata
PrinteazaO reteta de ochiuri romanesti cu hasmatuchi si sos acrisor din: ceapa verde, ulei, supa, otet de mere, castraveciori acri, mustar, capere, sare, piper, zahar, creson, otet si oua.
- 1 legatura ceapa verde
- 6 linguri ulei
- 125 ml supa
- 3-4 linguri otet de mere
- 60 g castraveciori acri
- 1 lingurita mustar
- 1 lingura capere
- sare
- piper
- 1 praf zahar
- 2 portii creson
- otet
- 8 oua
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se spală şi se taie rondele. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa 2 min., amestecând. Se stinge cu supă şi oţet de mere şi se transferă într-un castron. Se taie cubuleţe castraveciorii şi se adaugă în castron, împreună cu muştar şi capere.
Se potriveşte de sare, piper şi zahăr, după gust. Se adaugă o porţie de creson, mărunţit. Intr-o cratiţă, se dă în clocot apă cu sare şi un strop de oţet. Se sparg pe rând ouăle în polonic şi se lasă să alunece în apa clocotită. Se înveleşte bine gălbenuşul în albuş folosind o lingură. Se fierb la foc moale 5-6 min.
Se scot ochiurile româneşti cu lingura de spumă şi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie. Se aşază ouăle pe farfurii şi se stropesc cu vinegretă. Se taie restul de creson şi se presară deasupra. Se serveşte cu o garnitură de cartofi la cuptor.
Ochiuri cu verdeata
Pofta buna!