Omletă andaluză
PrinteazaOmletă andaluză
- 5 roşii
- 3 cepe mari
- 2 ardei roşii
- 2 linguri şi 1/2 de ulei de măsline
- 8 ouă întregi
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi roşiile în apă clocotită timp de 40 de secunde, apoi treceţi-le prin apă rece. Decojiţi-le, scoateţi seminţele şi tăiaţi pulpa în bucăţele. Păstraţi în strecurătoare pentru a le scurge. Tăiaţi ceapa felii. Curăţaţi interiorul ardeilor, apoi tăiaţi-i în fâşii foarte subţiri.
Căliţi uşor ceapa într-o cratiţă cu 2 linguri de ulei de măsline. Adăugaţi ardeii şi continuaţi fierberea la foc mic, amestecând regulat. încorporaţi roşiile. Când acestea s-au înmuiat, daţi deoparte.
Intr-o salatieră, bateţi ouăle. Săraţi si piperaţi. Puneţi la încălzit tigaia cu o lingură de ulei de măsline. Când este caldă, turnaţi ouăle şi lăsaţi la foc iute timp de 2-3 minute, amestecând cu o spatulă (sau furculiţă) pentru ca omleta să se coacă omogen.
Când devine puţin uscată pe margini şi suculentă în centru, turnaţi în mijloc jumătate dintre legumele înmuiate. Lăsaţi pe foc câteva momente, apoi pliaţi omleta şi scoateţi-o pe un platou lung.
Puneţi la fiecare capăt restul de legume şi presăraţi pătrunjel.
Poftă bună!