Omleta cu ardei, sunca si rosii
PrinteazaO reteta de omleta cu ardei, sunca si rosii din: oua, albusuri, ulei de masline, ardei, ceapa verde, sunca, branza cheddar si toast. Pentru că se folosesc mal puţine gălbenuşuri, conţinutul de grăsimi e mai mic. In schimb, albuşurile sunt bogate în proteine şi furnizează lecitină, care inhibă absorbţia colesterolului.
- 2 oua si 3 albusuri
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 ardei rosu, curatat de cotor, tocat fin
- 2 cepe verzi, tocate fin, partile albe separate de cele verzi
- cateva felii de sunca slaba, rupte in fasii
- 25 g de branza Cheddar, rasa
- toast de paine integrala, pentru servit
Mod de preparare:
Se amestecă ouăle şi albuşurile, se asezonează şi se lasă deoparte. Se încinge uleiul într-o tigaie medie nonaderentă şi se prăjeşte ardeiul trei-patru minute. Se adaugă partea albă de la ceapă şi se prăjeşte un minut. Se toarnă deasupra ouăle şi se prăjesc la temperatură medie până când sunt aproape gata.
Se presară deasupra şunca şi brânza şi se mai ţine pe foc până e gata sau se pune puţin sub grillul încins, dacă îţi place omleta mai bine făcută. Se serveşte direct din tigaie, cu partea verde de la ceapă presărată deasupra şi cu toast de pâine integrală.
Omleta cu ardei, sunca si rosii
Pofta buna!