Omletă aromată cu garnitură de ficat de pasăre
PrinteazaOmletă aromată cu garnitură de ficat de pasăre
Ingrediente:
- 9 oua
- 500 g ficat de pasăre sau de gîscă
- 3/4 pahar vin roşu
- sare
- piper
- 1 lingură smîntînă
- 30 g făină
- 150 g unt
- 4 g mirodenii de cîrnaţi
Mod de preparare:
Omletă aromată cu garnitură de ficat de pasăre: Ficatul se pune într-un vas cu capac şi se înăbuşe cu 60 g unt, sare, piper, mirodeniile şi 3 linguri apă.
Cînd este gata, ficatul se scoate şi în vasul în care a fost înăbuşit se pune 30 g făină şi vin roşu şi se fierbe 3 minute.
Ficatul se taie felii şi se ţine la cald.
Se prepară omleta din ouă, sare şi smîntînă, se pune ficatul amestecat cu sosul, se rulează şi se aşază pe un platou oval.
Pofta buna!