Omleta cu 3 arome

Printeaza

Omleta cu 3 arome din: dovlecei, ardei gras, ceapa, patrunjel, usturoi, oua, nucsoara, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:dovlecei, ardei gras, ceapa, patrunjel, usturoi, oua, nucsoara, ulei de masline, sare, piper.

  • 500 g dovlecei
  • 2 ardei grasi rosii (capia)
  • 4 cepe albe (proaspete)
  • 6 fire patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi
  • 12 oua
  • 1/2 lingurita nucsoara pisata
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Coaceti ardeii si lasati-i sa se raceasca intr-o punga de plastic sau intr-o cratita cu capac.

Spalati dovleceii, taiati-le extremitatile si dati-i pe o razatoare mijlocie. Curatati ceapa siusturoiul si tocati-le marunt. Curatati ardeii copti de pielita si seminte si taiati-i fasii.

Ungeti cu ulei o forma rotunda (cu marginile detasabile) cu diametrul de 20 cm. Spargeti 4 oua intr-un castron, bateti-le cu furculita si adaugati sare si piper.

Puneti la incins o lingura de ulei intr-o tigaie de teflon, caliti ceapa tocata circa 1 minut, dupa care turnati peste ea ouale batute.

Lasati-le sa se intareasca, fara sa amestecati deloc si, cand s-a inchegat omleta, rasturnati-o in forma unsa.

Spargeti inca 4 oua, bateti-le, adaugati sare, piper si fasiile de ardei copt si amestecati-le bine.

Incingeti o lingura de ulei, prajiti omleta, asa cum ati procedat si cu prima, si rasturnati-o in forma.

Incingeti cuptorul la 180 grade C. Puneti in tigaie restul de ulei impreuna cu usturoiul tocat si lasati-l sa se prajeasca un minut, la foc mic.

Adaugati dovleceii rasi, patrunjelul tocat, nucsoara si putina sare, amestecati-le bine si lasati-le sa se dunstuiasca 5 minute.

Spargeti ultimele 4 oua, turnati-le in tigaie peste dovlecei, amestecati, lasati-le sa se inchege usor si rasturnati-le in forma.

Bagati omleta cladita la cuptor si lasati-o sa se rumeneasca o jumatate de ora.

Scoateti-o din forma cat e calduta si apoi lasati-o sa se raceasca bine. Serviti-o rece, cu salata verde sau cu sos de rosii.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.