Omleta cu 3 arome
PrinteazaOmleta cu 3 arome din: dovlecei, ardei gras, ceapa, patrunjel, usturoi, oua, nucsoara, ulei de masline, sare, piper.
- 500 g dovlecei
- 2 ardei grasi rosii (capia)
- 4 cepe albe (proaspete)
- 6 fire patrunjel verde
- 2 catei de usturoi
- 12 oua
- 1/2 lingurita nucsoara pisata
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Coaceti ardeii si lasati-i sa se raceasca intr-o punga de plastic sau intr-o cratita cu capac.
Spalati dovleceii, taiati-le extremitatile si dati-i pe o razatoare mijlocie. Curatati ceapa siusturoiul si tocati-le marunt. Curatati ardeii copti de pielita si seminte si taiati-i fasii.
Ungeti cu ulei o forma rotunda (cu marginile detasabile) cu diametrul de 20 cm. Spargeti 4 oua intr-un castron, bateti-le cu furculita si adaugati sare si piper.
Puneti la incins o lingura de ulei intr-o tigaie de teflon, caliti ceapa tocata circa 1 minut, dupa care turnati peste ea ouale batute.
Lasati-le sa se intareasca, fara sa amestecati deloc si, cand s-a inchegat omleta, rasturnati-o in forma unsa.
Spargeti inca 4 oua, bateti-le, adaugati sare, piper si fasiile de ardei copt si amestecati-le bine.
Incingeti o lingura de ulei, prajiti omleta, asa cum ati procedat si cu prima, si rasturnati-o in forma.
Incingeti cuptorul la 180 grade C. Puneti in tigaie restul de ulei impreuna cu usturoiul tocat si lasati-l sa se prajeasca un minut, la foc mic.
Adaugati dovleceii rasi, patrunjelul tocat, nucsoara si putina sare, amestecati-le bine si lasati-le sa se dunstuiasca 5 minute.
Spargeti ultimele 4 oua, turnati-le in tigaie peste dovlecei, amestecati, lasati-le sa se inchege usor si rasturnati-le in forma.
Bagati omleta cladita la cuptor si lasati-o sa se rumeneasca o jumatate de ora.
Scoateti-o din forma cat e calduta si apoi lasati-o sa se raceasca bine. Serviti-o rece, cu salata verde sau cu sos de rosii.
Pofta buna!