Omletă cu Brie şi bacon cu salată
PrinteazaO reteta de omleta cu brie si bacon cu salata din: ulei de masline, bacon afumat, oua, chives, branza brie, otet de vin rosu, mustar dijon, castravete si ridichi.
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g de bacon afumat
- 6 oua, batute usor
- 1 legatura mica de chives, tocata
- 100 g de branza Brie, feliata
- 1 lingurita otet de vin rosu
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 1 castravete, taiat pe jumatate, fara seminte si feliat pe diagonala
- 200 g de ridichi, taiate in sferturi
Mod de preparare:
Se încinge o linguriţă de ulei într-o tigaie mică. Se adaugă baconul şi se prăjeşte până devine crocant şi auriu. Apoi se scoate şi se aşază pe un prosop de hârtie.
Se încing două linguriţe de ulei într-o tigaie nonaderentă. Se amestecă ouăle cu baconul, chives şi puţin piper negru măcinat. Se pune totul în tigaia încinsă şi se găteşte la foc mediu, până se încheagă puţin, apoi se adaugă brânza Brie deasupra. Se lasă pe foc până când omleta devine aurie. Se scoate din tigaie şi se taie în felii înainte de servire.
Intre timp, se amestecă într-un bol uleiul de măsline rămas, oţetul, muştarul şi se asezonează. Se pun în bol castravetele şi ridichile, se amestecă şi se servesc alături de feliile de omletă.
Omletă cu Brie şi bacon cu salată
Pofta buna!