Omleta cu capsuni si portocala la cuptor
PrinteazaOmleta cu capsuni si portocala la cuptor din: oua, zahar, unt, capsuni, portocala.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 30 g unt
- 1 portocală
- căpşuni
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri.
Freci gălbenuşurile cu zahărul, 2 linguri de suc de portocală şi coaja ei rasă, până obţii o compoziţie spumoasă.
Pui în compoziţie albuşurile bătute spumă şi făina, amestecând uşor.
Ungi cu unt o formă rotundă de prăjituri, aşterni o hârtie de copt şi presari făină.
Torni aluatul şi îl coci până devine auriu. Răstorni omleta pe un prosop.
Garniseşti cu căpşunile amestecate cu zahăr şi rulezi cu ajutorul prosopului.
Poţi să tai omleta în două şi să pui căpşunile între cele două bucăţi de ruladă.
Serveşti omleta cu friscă.
Pofta buna!