Omletă cu cârnaţi şi cartofi
PrinteazaO reteta de omelta cu carnati si cartofi din: cartofi, oua, carnaciori, rozmarin, ceapa, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper si patrunjel.
- 4 cartofi mici fierţi, decojiţi şi mărunţiţi
- 6 ouă
- 2 cârnăciori uscaţi
- rozmarin proapăt sau uscat
- 1 ceapă
- zeamă de la o lămâie
- ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
- frunze proaspete de pătrunjel
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul în prealabil. Se bat bine ouăle. Se pun înr-o tigaie feliile de cârnăciori şi cartofii până se călesc împreună puţin, după care se pun pe o farfurie.
În grăsimea din tigaie se adaugă rozmarinul şi ouăle bătute, iar la suprafaţă amestecul de cartofi cu cârnaciori. Se pune tigaia la cuptor până ce ouăle sunt pătrunse.
Între timp se taie ceapa în felii subţiri şi se freacă bine cu sare, piper, ulei de măsline şi frunze de pătrunjel. Se scoate omleta din cuptor şi se presară peste ea salata de ceapă.
Omletă cu cârnaţi şi cartofi
Pofta buna!