Omletă cu cartofi
PrinteazaO reteta de omleta cu cartofi din: cartofi, sare, ceapa, oua, pesmet, cascaval, piper, ulei de rapita, rosii cherry, ruccola si pesto de rosii.
- 2 cartofi mai mari
- sare
- 1 ceapa
- 6 oua
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri cascaval moale ras
- piper
- 3 linguri ulei de rapita
- 150 g rosii cherry
- 50 g ruccola
- 2 linguri pesto de rosii (de la borcan)
Mod de preparare:
Se spală cartofii, se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare cca 15 min. Se scurg şi se pasează. Se toacă ceapa. Se bat ouăle.
Se adaugă cartofii, pesmet, caşcaval, sare şi piper şi se amestecă. Intr-o tigaie (0 23 cm) se încinge 1 lingură de ulei; se toarnă jumătate din compoziţia de omletă şi se lasă să se coacă până se rumeneşte pe fund. Se întoarce şi se reduce focul, apoi se lasă să se coacă şi pe partea cealaltă.
Se pregătesc legumele; se taie jumătăţi. Se spală ruccola şi se lasă să se scurgă. Se călesc roşiile în restul de ulei şi se înglobează pesto. Omletele se lasă să alunece pe câte o farfurie şi apoi se pliază. Se servesc cu legume şi se ornează.
Omletă cu cartofi
Pofta buna!