Omleta catalana
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de omleta catalana din: oua, branza dulce, bagheta, lapte dulce, cascaval, mazare, sunca, sare, unt, ulei, ceapa verde.
- 8 ouă
- 100 g brânză dulce
- miezul de la o baghetă
- 100 ml lapte dulce
- 100 g caşcaval
- 100 g mazăre
- 200 g şuncă presată
- sare
- 30 g unt
- o lingură ulei de floarea-soarelui
- 3 fire ceapă verde
Mod de preparare:
Se bat ouăle, într-un bol. Se adaugă un praf de sare şi se bat în continuare aproximativ cinci minute. Mazărea se spală în două trei ape şi se pune apoi la scurs, într-o strecurătoare.
Pâinea se pune să se înmoaie în laptele călduţ şi, după ce s-a înmuiat, se amestecă cu ouăle bătute, cu brânza dulce, cu mazărea, cu şunca presată şi caşcavalul tăiat felii potrivite.
Se condimentează cu sare, în funcţie de preferinţe.
Compoziţia se amestecă bine cu o spatulă specială şi apoi se toarnă în untul şi uleiul încins. Se lasă 6-7 minute pe o parte şi se întoarce pe cealaltă parte.
După ce s-a rumenit pe ambele părţi, se scoate cu atenţie pe o tavă şi se lasă câteva minute să se răcească.
Se taie cubuleţe sau ce formă doriţi şi se ornează cu frunzuliţe de cimbru proaspăt.
Omleta catalana
Pofta buna!