Omleta cu ceapa si branza
PrinteazaOmleta cu ceapa si branza din: cartofi, ulei, ceapa, oua, cascaval.
- 500 g cartofi, tăiaţi felii
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă roşie, tăiată julien
- 6 ouă
- 150 g caşcaval sau telemea, răzuite
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în apă clocofindă cu sare 5 minute, scurge de lichid.
Incinge uleiul şi prăjeşte ceapa 7-8 min, până când se înmoaie. Adaugă cartofii, amestecă pentru a se unge uniform. Prăjeşte 5 minute, până când se rumenesc.
Bate ouăle, adaugă brănza şi un praf de piper negru, proaspăt măcinat.
Toarnă ouăle în vas şi ţine pe foc 5 minute, până ce baza se coagulează.
Dă la gril 5 minute, pentru a se rumeni.
Serveşte cu salată verde.
Pofta buna!