Omletă cu cimbru
PrinteazaO reteta de omleta cu cimbru din: oua, smantana, cimbru, frunze de patrunjel, sare, piper, rosii, unt si masline.
- 8 oua
- 4 lingurite smantana
- 2 lingurite cimbru taiat marunt
- 4 lingurite frunze de patrunjel taiat marunt
- sare
- piper negru macinat
- 4 rosii rascoapte
- 6 lingurite unt
- 8-12 masline negre
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 100°C. Ouăle se pun într-un castron şi se bat bine. Se încorporează smântână şi zarzavaturile. Compoziţia de ouă se condimentează cu sare şi piper. Se îndepărtează codiţele de la roşii şi se taie felii. Intr-o tigaie se pune puţin unt la încins şi se toarnă 1/4 din compoziţia de ouă. Acestea se lasă să se prăjească pe ambele părţi.
Câteva felii de roşii şi 2-3 măsline se aşa- ză în compoziţia de ouă încă moale. Acestea se prăjesc atâta timp cât suprafaţa va fi doar puţin moale. O parte din omletă se întoarce peste roşii şi se lasă în cuptorul cald. Se repetă procedeul până ce se consumă toată compoziţia de ouă.
Dacă separaţi ouăle, bateţi albuşul şi-1 încorporaţi în final în compoziţia de gălbenuş, coaceţi totul în cuptor, veţi obţine o omletă spumoasă.
Omletă cu cimbru
Pofta buna!