Omletă cu ciuperci, ceapa si smantana
PrinteazaOmletă cu ciuperci, ceapa si smantana
Ingrediente:
- 6—7 ouă
- 100 g ciuperci
- 150 g unt
- ceapă după gust
- mărar şi pătrunjel verde
- 200 g smîntînă
- 1 linguriţă făină
- sare
Mod de preparare:
Omletă cu ciuperci, ceapa si smantana: Inăbuşim ciupercile cîteva minute în puţin unt, apoi le tăiem. Infierbîntăm unt într-o tigaie, adăugăm ceapă tocată, ciupercile, puţină sare şi înăbuşim totul.
Cînd ciupercile sînt gata, presărăm pătrunjel şi mărar tocat; adăugăm smîntînă amestecată cu făină şi lăsăm să fiarbă puţin.
Prăjim omleta după reţeta obişnuită, şi punem ciupercile la mijloc, îndoind marginile înăuntru. Rulăm şi servim pe o farfurie.
Poftă bună!
Fac des omleta la micul dejun.