Omleta cu ciuperci si spanac din: spanac, ciuperci, ceapa, oua, lapte, mozzarella, unt.
Ingrediente:
2 mâini bune de spanac proaspăt sau congelat
4 ciuperci mari, feliate
2 fire de ceapă verde, tăiate (sau 1 ceapă uscată)
3 ouă întregi (sau 6 albuşuri)
1 lingură lapte (sau apă)
3 linguri mozzarella rasă
1 linguriţă unt (sau ulei)
sare şi piper
Mod de preparare:
Se încălzeşte o tigaie mare neaderentă şi se pune uleiul sau untul. Se adaugă spanacul şi ciupercile şi se lasă 4-5 minute să se încălzească, amestecând ocazional.
Se bat bine ouăle întregi, sau albuşurile, cu laptele (sau apa); se adaugă sare şi piper după gust şi ceapa tăiată mărunt.
Când spanacul este gătit, iar ciupercile au o culoare maronie, se adaugă peste ele ouăle bătute.
Se lasă 30-40 de secunde, apoi se amestecă bine cu o spatulă din lemn.
Când scorbul este aproape gata, se presară brânza pe deasupra, se acoperă tigaia, se închide focul şi se lasă scrobul în tigaie până se topeşte brânza.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.