Slănină în Saramură Tradițională – Deliciu Autentic Românesc din: slanina proaspata, apa, sare de mare, boabe de piper, frunze de dafin, usturoi, boabe de coriandru. Această rețetă de slănină în saramură reprezintă o parte esențială a patrimoniului culinar românesc. Perfectă pentru iubitorii de arome autentice și tradiționale, această slănină în saramură este nu doar delicioasă, […]
Omleta cu crema de castraveti
PrinteazaOmleta cu crema de castraveti din: castravete, oua, curry, smantana, ulei, lapte, tarhon, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 castravete
- 3 oua
- 1/2 lingurita de curry
- 15 cl. smantana groasa
- 1 lingura ulei
- 5 cl. lapte
- tarhon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Omleta cu crema de castraveti: Bateti ouale cu laptele si adaugati sarea, piperul si curry-ul, amestecand bine. Puneti sa se incinga intr-o tigaie 1 lingura de ulei, turnati ouale si lasati-le sa se prajeasca 10 minute pe foc potrivit.
Cand sunt gata, acoperiti tigaia cu un capac. Spalati castravetele, curatati-l de coaja, taiati-l in doua (pe lung) si scoateti-i miezul si semintele.
Taiati-l bucati mai mari si introduceti-l in mixer, impreuna cu smantana, tarhonul, sarea si piperul. Tineti piureul astfel obtinut cateva ore la frigider.
Repartizaţi crema bine racita in farfurii adanci, puneti la mijloc omleta taiata in fasii lungi si mai presarati deasupra un varf de cutit de curry.
Pofta buna!
Ciolan de Porc Cu Sos de Smochine și Risotto de Spanac
Ciolan de Porc Cu Sos de Smochine și Risotto de Spanac din: ciolan de porc, smochine, orez, spanac, ceapa, usturoi, vin alb sec, supa, sare, piper. Îți propunem o rețetă sofisticată și delicioasă care îmbină suculența ciolanului de porc cu dulceața smochinelor și cremozitatea risotto-ului de spanac. Acest preparat culinar reprezintă o experiență gastronomică deosebită, […]