Omleta cu alune si kaizer
PrinteazaOmleta cu alune si kaizer din: oua, tofu, kaizer, alune, porumb, smantana, apa, ardei iute, muguri de soia, sare, piper, cimbru, ulei, sos de rosii.
- 5 ouă
- 200 g brânză tofu cu ardei
- 200 g kaizer
- 50 g alune prăjite
- 50 g porumb din conservă
- o lingură de smântână
- două linguri de apă
- un sfert de ardei iute
- o lingură de muguri de soia
- sare
- piper
- cimbru
- ulei
- sos de roşii
Mod de preparare:
Brânza tofu se pune într-un castron şi se sfărâmă cu o furculiţă. Se amestecă bine cu ardeiul iute tocat mărunt, smântână şi apa. Se adaugă mugurii de soia scurşi de apă şi tocaţi mărunt, boabele de porumb şi cimbrul tocat.
Se presară sare şi piper după gust, alunele prăjite şi gălbenuşurile. Se amestecă totul până capătă consistenţa unei creme, apoi se adaugă albuşurile mixate şi se amestecă bine cu o lingură. Kaizerul se taie felii, eventual eliminând partea cu şorici, căci se întăreşte la prăjit.
Se încinge ulei într-o tigaie, se aşază câteva felii de kaizer, se prăjesc două minute, apoi se toarnă o parte din compoziţie. Se prăjeşte timp de cinci minute, se întoarce cu o paletă, se mai prăjeşte cinci minute şi se procedează la fel cu restul legumelor.
Se serveste fierbinte, cu mustar si sos de rosii.
Poftă bună!