Omletă cu ardei copţi
PrinteazaOmletă cu ardei copţi
Ingrediente:
- 6 ouă
- 200 g ciuperci
- 200 g şuncă de porc
- 200 g telemea
- 100 g şuncă de pui
- o legătură de pătrunjel
- boia dulce
- un kilogram ardei capia roşii
- 150 ml ulei de măsline
- oţet de mere
- sare, piper
- lapte dulce
Preparare:
Ardeii capia se coc, se curăţă de coajă şi cotoare, se amestecă bine cu două linguri de ulei, o lingură de oţet, sare şi piper.
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală, se scurg şi se taie în felii. Se călesc în două linguri de ulei încins, se lasă să scadă lichidul format, apoi se pun într-un castronel.
Şunca de porc şi şunca de pui se taie în felii şi se aşază peste ciuperci.
Telemeaua se spală, se scurge şi se taie în cubuleţe sau se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ouăle se bat, se amestecă bine cu sarea, piperul, o jumătate de linguriţă de boia dulce şi verdeaţa tocată.
Se adaugă brânza, ciupercile răcite, se amestecă şi se toarnă într-o cratiţă în care s-a încins restul de ulei.
Se prăjeşte bine pe ambele părţi, se scoate pe un platou şi se porţionează. Se serveşte fierbinte, alături de salata de ardei copţi.
Omletă cu ardei copţi
Pofta buna!
Ce apetisant arata aceasta omleta cu ardei.