Omleta cu bacon si ”inima” de salata
PrinteazaOmleta cu bacon si ”inima” de salata din: bacon sau costita afumata, oua, salata verde, ceapa, ulei, sare, piper.
- 6 felli bacon sau costiţă afumată
- 4 oua
- 2 “inimi” de salată verde
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Rumeneşti feliile de bacon pe grătar sau în tigaie, fără adaos de grăsime, apoi le scoţi deoparte şi le tai bastonaşe. Tai “inimile” de salată în patru, pe lungime, şi ceapa, rondele subţiri.
Torni uleiul intr-o tigaie, adaugi ceapa şi o laşi să se înmoaie putin. Torni imediat ouăle bătute cu sare şi piper, după gust, şi “inimile” de salată.
Laşi omleta să se coacă pe o parte, adaugi bucăţile de bacon sau de costiţă şi o introduci cinci minute în cuptorul încins. Serveşti omleta caldă, cu salată verde şi cu roşii.
Sfat: În locul “inimilor” de salată, poţi folosi şi anghinare sau praz.
Omleta cu bacon si ”inima” de salata
Pofta buna!