Omleta cu branza de oaie
PrinteazaOmleta cu branza de oaie din: oua, spanac, patrunjel, menta, telemea de oaie, unt, ulei, sare, piper.
- 8 oua
- 300 g spanac proaspat
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 legaturi menta
- 200 g telemea de oaie
- 50 g unt
- 4 linguri ulei
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Se bat ouale intr-un castron. Se spala spanacul si se taie fasii, patrunjelul si menta se toaca fin, se lasa sa se scurga si apoi se calesc in untul incins, circa 5 minute, amestecand intruna.
Dupa ce s-au inmuiat, se toarna in castronul in care s-au batut ouale, se amesteca bine si se gusta de sare si piper.
Se-ncinge uleiul intr- o cratita, se toarna jumatate din amestecul de oua si verdeata si se lasa sa se prajeasca 5 minute la foc mic (fara sa se amestece).
Se taie branza telemea lamele, se asaza peste omleta si deasupra se toarna ouale ramase. Se baga omleta la cuptorul incins la 180C si se lasa sa se patrunda circa 10 minute.
Se scoate din cuptor, se gliseaza usor pe un platou, se lasa sa se raceasca si se taie cubulete potrivite. Se serveste asa, ca aperitiv, sau cu salata verde.
Pofta buna!