Omleta cu branza si verdeata
PrinteazaOmleta cu branza si verdeata din: orez, ceapa, oua, smantana, usturoi, sare, piper, ulei, branza, busuioc, marar.
- 200 g orez
- 1 ceapă
- 4 ouă
- 50 g smântână
- 1 căţel usturoi
- sare
- piper
- ulei
- 150 g brânză de vaci sau perle de brânză
- busuioc
- mărar
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o toci. Baţi ouăle cu smântână şi puţină sare. Fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj.
Incingi ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa. Adaugi jumătate din cantitatea de orez, laşi să se încălzească un minut şi întinzi pe întreaga suprafaţă a tigăii.
Pui jumătate din cantitatea de ouă bătute peste orez. Nu amesteci!
Când omleta începe sa se facă, o întorci şi o laşi să se rumenească. Repeţi operaţiunea cu restul de ouă bătute.
Speli busuiocul şi mărarul, le toci şi amesteci cu brânza şi usturoiul. Potriveşti de sare şi piper. Umpli omletele cu acest amestec.
Omleta cu branza si verdeata
Pofta buna!