Omleta cu carnati si ciuperci
PrinteazaOmleta cu carnati si ciuperci din: carnati, ciuperci, ceapa, unt, supa de carne, oua, lapte, faina, cascaval ras.
- 150 g cârnaţi
- 200 g ciuperci
- 1 ceapă
- 40 g unt
- 1 cub concentrat supă de carne
- 3-4 ouă
- 150 ml lapte
- 8 linguri faină
- 40 g caşcaval ras
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se topeşte untul şi se căleşte ceapa tăiată mărunt, împreună cu cârnaţii, curăţaţi de pieliţă şi tăiaţi felii.
In cazul în care cârnatul este mai moale, se zdrobeşte cu o furculiţă. Se curăţă ciupercile, se taie felii şi se pun peste cârnaţi. După ce a lăsat suficientă zeamă, se adaugă supa de carne preparată din cubul concentrat şi se fierbe mâncarea fără capac timp de 4-5 minute.
Se condimentează după gust cu piper alb, busuioc sau oregano. Se drege cu o lingură de făină dizolvată în puţin lapte rece. Se prepară 3-4 porţii de omletă din ouă, făină şi lapte. Pe fiecare jumătate de omletă se întiinde din compoziţia cu cârnaţi.
Se acoperă cu cealaltă jumătate, după care se aşază într-o tavă, astfel încât să se petreacă uşor marginile. Se presară cu caşcavalul ras, se acoperă cu un rând de felii de cârnaţi, apoi se dă tava la cuptor pentru 10 minute.
Omleta se serveşte cu smântână.
Pofta buna!