Omleta cu cartofi, rosii si ceapa verde
PrinteazaOmleta cu cartofi, rosii si ceapa verde din: cartofi, oua, ulei, rosii, ardei gras, ceapa verde, patrunjel, smantana, sare, piper.
- 2 cartofi potriviti ca marime
- 5 oua
- 3 linguri ulei
- 2 rosii mari, bine coapte
- 1 ardei gras rosu
- 2 fire ceapa verde
- 1/2 legatura patrunjel
- 2 linguri smantana (optional)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii de coajă, îi tai rondele subţiri şi îi prăjeşti în uleiul bine încins, fără a-i rumeni. Scoţi cartofii din grăsime şi îi aşezi într-o tigaie mare de teflon. In locul cartofilor, căleşti ceapa tăiată rondele subţiri, apoi o amesteci, într-un castron, cu ouăle bătute, ardeiul şi roşiile tăiate cubuleţe, pătrunjelul tocat fin, sare şi piper, după gust.
Torni acest amestec peste cartofii din tigaie şi laşi să se coacă, sub capac, circa 3-4 minute pe fiecare parte (sau o poţi introduce la cuptor până se încheagă bine şi se rumeneşte pe margini). Răstorni omleta pe un platou cald şi o serveşti caldă, simplă sau cu smântână.
Omleta cu cartofi, rosii si ceapa verde
Pofta buna!