Omleta cu cartofi si ceapa
PrinteazaOmleta cu cartofi si ceapa din: cartofi, ceapa, patrunjel, oua, sare, piper, ulei.
- 4 cartofi mari
- 3 cepe albe
- o legatura patrunjel
- 6 oua
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Se curăţă şi se taie cartofii în rondele fine, la fel şi ceapa. Se pun rondelele de cartofi şi ceapa la prăjit într-o tigaie cu mult ulei, la foc mediu şi acoperit parţial pentru a accelera prăjirea.
Se bat ouăle spumă, se adaugă pătrunjel fin tocat şi apoi se pun cartofii, ceapa şi uleiul peste ouă, şi nu invers. Se amestecă bine, se adaugă sare şi piper, după care se prăjeşte 10 minute maximum.
După ce omleta s-a copt pe o parte, se întoarce şi se mai lasă 5 minute.
Omleta cu cartofi si ceapa
Pofta buna!