Omleta cu cartofi si masline
PrinteazaOmleta cu cartofi si masline din: cartofi, masline, ardei, capere, ulei, harissa, oua, lapte, smantana, sare, piper, roinita.
- 450 g cartofi
- 100 g măsline negre fără sâmburi
- 3 ardei iuţi verzi
- câte 1 ardei gras roşu şi verde
- 1 lingură de capere (la borcan)
- 4 linguri de ulei de arahide
- 1 lingură de ulei de chili
- sare
- piper
- boia
- 1 vârf de cuţit de harissa
- 5 ouă
- 6 linguri de lapte
- 1 lingură de smântână pentru gătit
- 1 legătură de roiniţă
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se taie felii (cu coajă), iar măslinele se scurg şi se taie în jumătate. Ardeii iuţi şi cei graşi se curăţă, se spală, se taie in jumătăţi, se îndepărtează seminţele şi se taie fâşii. Caperele se scurg de zeamă.
Uleiul de arahide şi cel de chili se încing într-o tigaie mare, în care se prăjesc apoi feliile de cartofi. Se adaugă legumele, se condimentează compoziţia şi se mai rumeneşte încă circa 5 minute.
Ouăle se amestecă cu laptele şi cu smântână şi se toarnă peste cartofi. Se acoperă tigaia şi se face focul mai mic. Roiniţa se spală, se şterge şi se aleg doar frunzuliţele.
La final, omleta se aranjează pe farfurii şi se ornează cu roinită.
Omleta cu cartofi si masline
Pofta buna!