Omletă cu ciuperci, branză telemea si roşii
PrinteazaO reteta gustoasa de omleta cu ciuperci, branza telemea si rosii din: rosii, ciuperci, usturoi, patrunjel, unt, telemea, sare, piper, oua si smantana.
- 4 rosii
- 100 g ciuperci
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura de patrunjel
- 2 linguri unt
- 150 g telemea
- sare
- piper
- 8 oua
- 2 linguri de smantana
Mod de preparare:
Se spală roşiile, se taie sferturi se curăţă de seminţe şi se taie cuburi pulpa. Se curăţă ciupercile şi se taie bucăţele. Se curăţă căţelul de usturoi şi pătrunjelul şi apoi se toacă.
Se încinge 1 lingură unt într-o tigaie şi se căleşte usturoiul, apoi se adaugă ciupercile şi se prăjesc circa 3 min. Se zdrobeşte brânza şi se amestecă împreună cu roşiile şi ciupercile; se sărează şi se piperează după gust.
Se încinge cuptorul la 80 °C. Se bat ouăle cu smântână, sare şi piper. Se încinge 1 lingură unt într-o tigaie de teflon, se adaugă un sfert din compoziţia de ouă şi se lasă să se coacă, amestecând din când în când.
Se repartizează deasupra un sfert din compoziţia de legume călite şi un sfert din cantitatea de pătrunjel tocat, apoi se pliază. Se scoate omleta din tigaie şi se păstrează la cald, în cuptor. Se coc în acelaşi fel încă trei omlete.
Omletă cu ciuperci, branză telemea si roşii
Poftă bună!
Incoming search terms:
- omleta cu ciuperci si rosii