Omleta cu conopida si ardei
PrinteazaOmleta cu conopida si ardei din: oua, conopida, bagheta, ardei, lapte, smantana, cascaval, sare, piper, unt, maioneza, usturoi, condimente, boia.
- 5 ouă
- 1/2 conopidă mică
- 1/2 baghetă
- 1/4 ardei roşu gras
- 200 ml lapte
- 2-3 linguri smântână
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
- unt pentru tigaie
Pentru sos:
- 5 linguri smântână
- 1 lingură maioneză
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 linguriţă condiment din legume uscate
- boia dulce
Mod de preparare:
Tai bagheta în felii de 2 cm grosime, le înmoi în lapte şi le aşezi în tigaia unsă cu unt. Fierbi 5 minute bucheţelele de conopidă, în apă cu sare. Scurgi conopida şi pui bucheţelele printre feliile de baghetă, apoi presari cubuleţe de ardei.
Baţi ouăle cu smântână, sare şi piper după gust şi le torni peste ingredientele din tavă. Razi deasupra caşcavalul şi coci omleta la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până când se încheagă ouăle şi se rumeneşte caşcavalul.
Amesteci ingredientele pentru sos, mai puţin boiaua. Serveşti omleta presărată cu boia, alături de sos.
Omleta cu conopida si ardei
Pofta buna!